Magyarország a fesztiválok hazája, de a focinak még nem volt fesztiválja…

A nyár végén, de még a tanévkezdés előtt, augusztus 27-én, Telkiben, – a Magyar Labdarúgó Szövetség szakmai támogatását élvezve – hagyományteremtő céllal, első alkalommal rendezzük meg az egész napos FociFesztivált!

Helyszín

A FociFesztivál szervezői helyszínként a Szövetség edzőcentrumát, a Globall Football Park & Sporthotelt**** választották, mert ez a minőségi környezet lehet méltó arra, hogy a nagyközönségnek bemutathassuk a magyar foci múltját, jelenét és jövőjét.

Programok

A FociFesztiválon várhatóan több ezren fognak majd találkozni egy helyen és időben a magyar labdarúgás minden jelentős résztvevőjével. Ezen a különleges napon a programoknak, kiállítóknak köszönhetően a családok és a fiatalok egyaránt megtalálják a számukra értékes sportolási lehetőséget, kikapcsolódást, szórakozást!

A gyermekek számára külön pályán biztosítunk focizási és egyéb aktivitási lehetőséget, a lelkes csapatok kipróbálhatják magukat az edző- és strandfoci pályákon is, ahol a válogattak edzeni szoktak. Lesznek közönségtalálkozók, kiállítások, helyet kap a gombfoci, a csocsó, a számítógépes foci is egy-egy sátorban. Lesz futsal és freestyle, 11-es rúgó verseny és dekázó bajnokság. A www.focifesztival.hu oldalon várjuk azon csapatok jelentkezését, akik szívesen játszanának egy kispályás meccset azokon a pályákon, ahol a válogatott edz….

Természetesen azokra a hölgyekre is gondoltunk, akiket kevésbé érdekel a labdarúgás, hiszen egyedi programokkal kialakított „női megőrzőben” várhatják meg, amíg a hozzátartozójuk kipróbálja magát a játéktereken.

A magyar futballban ritka a személyes kapcsolat a sportág szereplői és a szurkolók között. Ezért a FociFesztivál keretén belül minden klubnak, egyesületnek, akadémiának külön megjelenési lehetőséget biztosítunk: sátorutcát alakítunk ki, ahol minden résztvevő egyedileg berendezheti saját stílusának és elképzeléseinek megfelelően a kiállítóhelyét.

A rendezvény kétségkívüli legizgalmasabb eseménye két labdarúgó mérkőzés lesz. A Dunai Antal által vezetett 1996-os atlantai olimpiai válogatott csapat 15 éves évfordulóját ünnepli Telki centerpályáján, ellenfelük egy népszerű énekesekből, sportolókból, színészekből, közéleti szereplőkből összeállított csapat lesz.

Az 1986-os mexikói labdarúgó világbajnokságon szerepelt válogatott pedig 25 éves jubileumát ünnepli majd pályára lépésével. Ez a csapat járt utoljára futball világeseményen a magyar színeket képviselve, így hát méltó ünneplés jár majd nekik a FociFesztiválon. Augusztus 27-i ellenfél csapatukat egyelőre még titokban tartjuk…

A FociFesztivál minden évben egy sportágat fog vendégül látni, idén a rendezvényre a sakk sportot hívtuk meg. A sakk-sátor programjának szervezését Kállai Gábor nemzetközi nagymester vállalta. A sakkprogram kiemelt vendége Simen Agdestein nagymester lesz, aki a világ egyik legreményteljesebb fiatal sakkozója, Magnus Carlsen nevelő edzője, és aki egyaránt volt norvég sakkbajnok és norvég futballválogatott.

A rendezvényre a belépőjegy 500 ft, mely jótékony célokat szolgál!

Budapest, 2011. július 7.

Az esemény szervezője: SportStudio

A sajtótájékoztatón jelen voltak:

Szabó László, a Focifesztivál főszervezője

dr. Borbély Zoltán, az MLSZ Jogi- és Sajtóirodájának vezetője

Dunai Antal, a ’96-os válogatott edzője, olimpiai bajnok labdarúgó

Kardos József, a ’86-os válogatott tagja

Kállai Gábor, sakk nemzetközi nagymester

all_star_kosarlabda_gala_2011 (107) gerilla_110209 (15)